ZÁPIS DETÍ DO MŠ

ZÁPIS DETÍ DO MŠ

OZNAM

 

Riaditeľstvo Materskej školy (ďalej MŠ), Hlavná 26/7209, Ružomberok – Biely Potok oznamuje, že dňa 09. mája 2024 (t. j. štvrtok) v čase od 07:00 do 15:00 hod. sa uskutoční zápis detí na predprimárne vzdelávanie pre nový školský rok 2024/2025 v riaditeľni našej MŠ.

Podmienky zápisu:

Na predprimárne vzdelávanie do MŠ môžu zapísať rodičia/zákonní zástupcovia dieťa:

1. vo veku od troch do šiestich rokov,

2. výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak to umožňujú kapacitné možnosti našej MŠ a dieťa má zvládnuté základné hygienické návyky a osvojené sebaobslužné činnosti.

Povinné predprimárne vzdelávanie je:

ü  pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2024 a je zo spádovej oblasti MŠ, v odôvodnených prípadoch aj mimo spádovej oblasti;

ü  pre dieťa, ktoré v súčasnosti navštevuje našu MŠ a do 31. 08. 2024 dosiahne päť rokov veku, automaticky (bez povinnosti zápisu) sa od 01. 09.2024 stáva dieťaťom plniacim povinné predprimárne vzdelávanie;

ü  pre dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku, ale nedosiahlo školskú spôsobilosť, pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania ešte jeden školský rok (potrebná dokumentácia);

Povinné predprimárne vzdelávanie trvá jeden školský rok.

Právo na prijatie majú deti, ktoré do 31. augusta 2024 dovŕšia vek štyri roky.

 Forma a priebeh zápisu:

Rodičia/zákonní zástupcovia vyplnia Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie (tlačivo je k dispozícii priamo v MŠ), alebo na našich stránkach https://msbielypotok.edupage.org/, www.msbielypotok.sk, alebo na stránke Mesta https://lnk.sk/dbix .

Vyplnenú žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ môže rodič podať:

·         osobne  - riaditeľke MŠ (tlačivo je k dispozícii priamo v MŠ)

·         elektronicky preskenovanú (vypísanú, podpísanú a potvrdenú) na e-mail na adresu MŠ: msbielypotok@gmail.com

! Žiadosť musí byť podpísaná obidvoma rodičmi/zákonnými zástupcami (podľa rodného listu)  potvrdená detským lekárom o zdravotnej spôsobilosti svojho dieťaťa, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní (bez predloženia tohto potvrdenia obsahujúceho aj údaj o povinnom očkovaní nebude možné začať konanie o prijatí daného dieťaťa).

Ak bude počet zapísaných detí do našej MŠ vyšší, ako je možné prijať v zmysle § 28 zákona č. 245/2008 Z. z., riaditeľka MŠ rozhodne o prijatí dieťaťa podľa nasledovných kritérií prijímania detí do MŠ.

Kritériá prijatia dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do našej MŠ pre školský rok 2024/2025:

1.    Prednostne budú prijaté deti z našej MŠ s pokračovaním plnenia povinného predprimárneho vzdelávania (ďalej PPV), ktoré dovŕšia k 31.augustu šesť rokov veku, ale nedosiahli školskú spôsobilosť (§ 5 ods. 14 písm. f) zákona č. 596/2003 Z. z.) a po predložení potrebných dokladov zákonným zástupcom, t. j.:

§  písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie – (CPaP),

§  písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast (k stiahnutiu na web stránke Dokumenty),

§  informovaného súhlasu zákonného zástupcu (k stiahnutiu na web stránke Dokumenty),

§  a rozhodnutí riaditeľky MŠ o pokračovaní PPV (po predložení všetkých potrebných dokladov);

2.    Prednostne budú prijaté deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné (t. j. deti, ktoré do

31.08.2024 dovŕšia päť rokov veku)  a sú zo spádovej oblasti MŠ, v odôvodnených prípadoch aj

  mimo spádovej oblasti MŠ, napr. prechodný pobyt, zamestnanie v blízkosti MŠ, a pod.;

3.    Následne v poradí budú prijaté deti súrodencov navštevujúcich našu MŠ a deti, ktoré:

a)      k 31. decembru 2024 dovŕšia vek päť rokov

b)     k 31. decembru 2024 dovŕšia vek štyri roky

c)      k 31. augustu2024 dovŕšia vek tri roky.

4.    Výnimočne je možné prijať deti od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak to umožňujú kapacitné možnosti,  dieťa má zvládnuté základné hygienické návykyosvojené sebaobslužné činnosti. 

5.    Dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa do MŠ prijíma podľa vyššie uvedených kritérií a len vtedy, ak zákonný zástupca predloží všetky potrebné dokumenty a MŠ má vytvorené materiálne, priestorové, personálne a iné potrebné podmienky v zmysle jeho znevýhodnenia.

6.    V osobitných a odôvodnených prípadoch možno žiadosti o prijatie vyhovieť bez použitia predchádzajúcich kritérií.

 Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do MŠ ale aj o pokračovaní plnenia PPV (ak má k dispozícii všetky podklady) vydá riaditeľka MŠ najneskôr do 30. júna 2024.

Kompetenciu rozhodovať o prijímaní detí do MŠ podľa Správneho poriadku majú riaditeľky materských škôl podľa § 5 ods. 14 písm. a) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Dieťa je „reálne“ prijaté na predprimárne vzdelávanie až po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o prijat

Mgr. Jana Jellušová, riaditeľka MŠ

0 Komentárov

Odpovedať

Najpozeranejšie za Máj

Žiadne príspevky za mesiac Máj